top of page

Over mezelf

Als senior communicatiespecialist ben ik gespecialieerd in alles wat met spreken en presenteren voor een publiek te maken heeft.

 

Voor mijn opleidingen en trainingen put ik niet alleen uit een grondige theoretische kennis, maar vooral ook uit eigen ervaring. Het voorbije decennium heb ik honderden toespraken geschreven voor sprekers uit de wereld van politiek en beleid, het academische milieu en het verenigingsleven.

 

Ik treed zelf geregeld op als presentator van evenementen. In 2015 eindigde ik in Rotterdam als tweede (en eerste Belg) in de finale van de Speech Battle van de lage landen.

 

Expert

Ik schrijf artikels over alle aspecten van spreken en presenteren voor een publiek, met name in Ad Rem, tijdschrift voor zakelijke communicatie. Ik ben lid van de redactie van Ad Rem.  

Ex-journalist en televisiemaker

Eerder in mijn carrière was ik bijna twintig jaar actief in de mediasector, o.a. als journalist voor de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws, als reportagemaker voor het productiehuis Woestijnvis, als eindredacteur voor de televisiezenders VT4 en VIJFtv, en als nieuwsanker bij tvbrussel. Ik werkte jarenlang nauw samen met tv-iconen als Bruno Wyndaele, Terry Verbiest en Marlène de Wouters.

Peter Van Rompaey doeltreffend en insirerend spreken voor een publiek
bottom of page